Cum ne protejam de caini ?

cum-protejam-caini

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, dar din pacate omul nu este cel mai bun prieten al cainelui, de aceea, datorita persoanelor inconstiente care abandoneaza caini sau pui de caini, Romania a ajuns sa aiba o problema destul de mare, problema maidanezilor. Pe langa faptul ca in intreaga tara exista numerosi caini maidanezi, omul a reusit sa strice si mai mult acest aspect, devenind violenti cu caini, chinuindu-i etc. In asemenea situatie, acei caini vor deveni violenti, este un raspuns normal din partea unui animal care nu stie la fel de bine ca omul.

S-a ajuns in situatia in care copii si adulti sa fie muscati de maidanezi, maidanezi ce repetam, au devenit violenti ca urmare a actiunii altor oameni inconstienti. Indiferent de toate discutiile privind aceasta situatie, cainii pot fi considerati – in anumite situatii- daunatori. Asadar, dupa cum mentionam, doar in anumite situatii, omul trebuie sa se protejeze.

Asadar, cum ne protejam, prevenim sau alungam  cainii?

In primul rand,  trebuie sa apelati la hingheri, acestia au toate resursele necesare pentru a va proteja de cainii violenti. Bineinteles, in Romania, nu exista hingheri in orice oras si, chiar daca exista, de cele mai multe ori nu isi fac treaba si solicitarile cetatenilor trec neobservate. Nu plecati cu NU in fata, trebuie sa incercati sa sunati si sa faceti o solicitare anume.

In continuare daca doriti sa va protejati sau sa alungati cainii va recomandam si urmatoarele produse ce sunt comercializate in mai multe magazine online:

  • O capcana-cusca, care nu raneste animalul, in niciun caz nu incurajam ranirea animalului si insistam asupra acestui aspect. Aceste capcane pentru prinderea cainilor nu vor rani animalul si sunt practice mai ales pentru cei care stau in mediul rural. Pretul se invarte in jurul sumei de 300 lei, aici gasiti o capcana pentru animale.
  • Bineinteles, capcana este buna pentru prinderea unui caine care stiti ca va deranjeaza intr-o zona anume. Dar ce va faceti in cazul in care locuiti in mediul urban si maidanezii sunt la tot pasul, unii nu sunt agresivi dar daca va intalniti cu ceva caini agresivi? Atunci, un aparat de calitate cu ultra sunete ar putea fi solutia. Mai exact, in cazul in care nu stiati, cainii percep sunete pe care urechea umana nu le percepe, acestea se numesc ultrasunete. Un astfel de aparat indeparteaza cainii agresivi, nu-i raneste in niciun fel ci pur si simplu emite un sunet insuportabil, ce-i deranjeaza. Astfel de aparate pot fi folosite si pentru dresarea cainilor. Va recomandam sa alegeti calitate contra pret cand vine vorba de achizitia unui astfel de aparat. Puteti gasi aici la un pret redus  de 161 lei.
  • Tot pentru alungarea cainilor si pentru protejarea anumitor zone puteti folosi diverse substante special comercializate pentru asa ceva. Pur si simplu stropiti zonele in care cainii stau si mirosul ii va indeparta, se vor dezobisnui de acea zona. Bineinteles, ca orice substanta nu se garanteaza rezultate 100%, intra in factor mai multe lucruri. Un astfel de spray poate fi comandat la 35 de lei de aici.

Apelam la proprietarii de caini sa aiba grija de ei, sa nu abandoneze puii. De asemenea, apelam la toti oamenii sa nu fie violenti cu animalele, mai ales cainii, acestia pot deveni violenti ca urmare a actiunilor voastre.

Voi ce modalitati de a scapa sau alunga cainii aveti?

 

Leave a Reply